Niklas författardebut

 

”Sånt som inte kan berättas”

Föreställ dig att du får påhälsningar av döda släktingar och att de står ute på verandan och tittar in när du minst anar det. Att du blir väckt mitt i natten under de mest dramatiska former och att du får budskap som inte är av denna värld. När tillvaron vänds upp och ner av det som brukar kallas för spökerier. Men också hur du kan dra nytta av support som erbjuds från ett högre plan. Och om dramatiska olyckor och tragedier som med en hårsmån har kunnat undvikas tack vare hjälp som inte går att förstå. 

 

Livräddning tack vare ”änglavakt”

Niklas Lindh har jobbat i över 25 år som programledare, redaktör och reporter på Sveriges Television och Sveriges Radio. I boken kan du läsa hans berättelser om att få hjälp från ett högre plan och hur han har använt det i sitt jobb på radio och tv. 

Förutom Niklas egna berättelser möter vi fyra andra personer med häpnadsväckande historier om hur liv har kunnat räddas från drunkning, hotande dödsbränder och trafikolyckor. Men också om inspirerande budskap och support som inte verkar vara av denna värld. Det här är egentligen sånt som inte kan berättas. Vi har valt att hålla tyst. Fram till nu.

 

Boka en bok redan nu!

Boken ges ut i början av december månad och kommer att finnas tillgänglig hos flera bokhandlare och de största nätbokhandlarna. Boken som är inbunden i A5-format har 216 sidor kostar 199 kr inkl moms + ev fraktkostnader då du beställer boken direkt genom författaren. Du kan precis som ett hundratal personer redan har gjort – förboka ett exemplar redan nu. Då mailar du till info@niklaslindh.com och anger namn, adress, personnummer och om du vill betala med e-faktura eller via Swish.

 

Förhandspremiär på mässa

Redan i mitten av november hade boken förhandspremiär på Falun Borlänge Hem & Villamässa på Lugnet i Falun. Till mässan hade en begränsad upplaga tryckts upp i storpocketformat och författaren föreläste om bokens innehåll tillsammans med några av de personer som också medverkar med egna berättelser i boken. Intresset för att lyssna på föreläsningarna och att besöka montern var stort. Många ville dessutom köpa boken och ännu fler har förbokat den inbundna versionen, för att vara säker på att få ett exemplar.

Frågor och svar om boken

Vad är det för bok?

Det är en bok som handlar om kommunikation på högre nivåer, hur vi kan få hjälp och stöd i vardagen i livet men också hjälp i svåra och krisartade situationer där det uppenbarligen finns möjlighet till support som inte är av denna värld. 

Boken beskriver just situationer där livet har hängt på en mycket skör tråd och där hjälp har kommit på ett sånt sätt att det inte går att förklara hur det har gått till, om man inte tror på ett högre plan. Men den handlar också om vardaglig support i livet via det som vi brukar kalla för magkänsla eller intuition. Att ha den där känslan i maggropen kan de allra flesta identifiera sig med, men det blir särskilt intressant när man frågar sig var den där magkänslan kommer ifrån. Egentligen.

Har du själv varit med om övernaturliga saker?

Ja, från 20-årsåldern och framåt har jag varit med om upplevelser som har varit både skrämmande, dramatiska och som har räddat mig från olyckor och tragedier. Men mycket har handlat om att försöka lyssna inåt och följa den där inre rösten. Följer jag den på riktigt så brukar det gå bra. Gör jag det inte så kan det gå på ett annat sätt.

Varför skriver du den här boken?

Jo min tes är att det finns hjälp och stöd att få bara man är öppen för att ta emot den. Och jag tror att de flesta av oss har varit med om upplevelser som man inombords funderar kring vad de kommer ifrån, men att många väljer att inte berätta om dem, av rädsla för att uppfattas som oseriös, flummig eller lite tokig. Men om fler vågar prata om de här sakerna så tror jag att ännu fler öppnar sig för en möjlig tanke att det kanske finns nåt mer. Det skulle kunna handla om support att få i vardagen och tröst i sorg och mörka stunder.

Varför är det först nu som du har skrivit den här boken?

För det är nu som tiden är rätt för mig. Jag har tidigare varit anställd i 27 år och har bland annat haft roller som nyhetspresentatör i tv-rutan på SVT – och då har min uppfattning varit att det är viktigt att budskapet i nyheterna går fram, så tittarna inte tänker på annat när de ser mig. Men nu är jag egen företagare inom media och kommunikation sen ett år tillbaka och det gör att tiden är den rätta. Sen har jag blivit modigare med åldern och tycker att nån gång måste bli den rätta att komma ut ur garderoben – och den tiden är nu.

Hur tror du att boken kommer att uppfattas?

Jag hoppas att den väcker något inom de läsare som inte redan tror på det högre planet. En nyfikenhet att testa tanken – att det kanske finns ett högre plan som kan hjälpa och stötta oss – och på så sätt göra livet både lite lättare att leva och mer meningsfullt.

Men finns det inget att vara rädd för?

Det är en fråga med många bottnar. Jag tror att man ska våga testa tanken men med ett kritiskt förhållningssätt. Och känns det rätt så kan man kanske ta frågan ett eller flera steg längre. Känns det fel så strunta i det och testa en annan tanke istället – eller testa den ursprungliga tanken vid ett annat tillfälle på en annan plats. 

Men rädslor är viktiga att lyssna till och känna in. Däremot bör man inte låta dem begränsa sig. Det är bortom rädslorna och bekvämlighetszonen som all utveckling finns.

Hur har det varit för dig som kritiskt tänkande journalist att skriva om de här sakerna?

Det har gjort det extra intressant, då jag under alla år har jobbat med att ha belägg för det som jag har rapporterat om, via olika typer av forskning, faktauppgifter, undersökningar etc. Och på ett sätt så ger jag i boken uttryck för ett fortsatt kritiskt förhållningssätt. Men det finns också gränser för när evidensen inte räcker till. 

Som jag ser det bör man ha en grundläggande insikt om att vetenskapen inte kan ge några som helst belägg för att de här sakerna som boken behandlar existerar. Det är viktigt att tänka på. Men det är lika viktigt att tänka på att det INTE finns någon forskning som bevisar att de här fenomenen INTE existerar.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

Att boken tas emot med nyfikenhet och ett öppet sinne. Och att den kan inspirera andra till att våga tala högt om just sånt som enligt boken inte kan berättas – men där man faktiskt vinner på att göra just det.